DEPRESYONA EMDR TERAPİSİ ÇÖZÜMÜ


Depresyon, hoş olmayan duygudurum, ilgi ve zevk azlığı, umutsuzluk ve karamsarlıkla karakterize bir ruh sağlığı hastalığıdır. Depresyon yaşayan Olgular derin bir üzüntü yaşarlar. Gelecekleri ve yaşadıkları ile ilgili olarak hep kötümser düşünürler. 


EMDR terapisi sürekli geçmişiyle, suçluluklarıyla ve kızgınlıkları ile meşgul olan depresyondaki kişiye, bu olumsuz yaşantıların olumsuz duygusal etkilerine karşı duyarsızlaşmasında yardımcı olur. Beynin otomatik olarak yapması gereken ama olumsuz bir çevre, olumsuzluklara ve travmalara maruz kalınan yaşın küçüklüğü, içinde bulunan durumun ya da yaşanan olayın şiddeti gibi faktörlerden dolayı zamanında yapamadığı zihinsel işleme ve doğal iyileşme süreci psikoterapi ortamında EMDR Terapisi ile harekete geçirilir. Kişinin daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sağlamasına Yardımcı olunur. 

Dünyada 30 yılı aşkın bir süredir uygulamada olan bu terapi ekolü günümüzde on binlerce sertifikalı psikoterapist kullanmaktadır.

Dünya genelinde EMDR uygulamaları değerlendirildiğinde, psikolojik sorunların çözülmesinde son derece hızlı ve etkili sonuçlar veren bir terapidir. .
Emdr terapisi almak istediğiniz uzmanın muhakkak Emdr derneği tarafından sertifika aldığına emin olmanız gerekir. Aksi halde tedavinin yeterli uygulanamaması riski olabilmektedir.